2015. november 24., kedd
Milyen ételeket együnk télen, hogy egészségesek maradjunk?
Habár ilyenkor nem olyan gazdag a zöldség-, és gyümölcskínálat mint nyáron vagy tavasszal, azonban ilyenkor is van néhány vitaminban dús, és antioxidánsokban gazdag étel, melyeket mindenképp érdemes megpróbálni az étrendbe illeszteni. Lássuk, melyek ezek!
A cékla az első a sorban, mely egyenesen egészségbombának számít. Számos pozitív tulajdonságai mellett antioxidánsokban gazdag, segíti a vérképzést, és több formában fogyaszthatjuk, például nyersen, vagy megfőzve is. A második helyen áll a spenót, mely szintén nagyon egészséges, ráadásul van benne klorofill, amely a sejtek oxigénfelvételét segíti elő. Hogyha tehetjük, minden nap fogyasszunk belőle, akár nyersen, akár elkészítve. A citrom nemcsak a C-vitamin forrása miatt fontos gyümölcs számunkra, hanem azért is, mert a kollagén termelésben is segít a szervezetnek, így kevésbé leszünk ráncosak. Habár hazánkban csak aszalt formában lehet beszerezni a goji bogyót, azért így is érdemes fogyasztani, hiszen rengeteg vitamin, plusz kálium, cink, és kalcium is található benne.
Az áfonyának hazánkban kissé borsos az ára, azonban ez a gyümölcs nemcsak hogy rendkívül egészséges, antioxidánsokban gazdag, és erősíti az ereinket, valamint a bőrnek is nagyon jót tesz. A sütőtököt kívülről- belülről érdemes fogyasztani, vagyis a zöldséget, és a magját is fogyasszuk bátran, hiszen A, E vitamin, valamint antioxidáns is található benne. Végül pedig érdemes a szőlőmag őrleményt is beiktatni a rendszeresen fogyasztott élelmiszerek közé, hiszen számos pozitív tulajdonsága mellett tele van antioxidánsokkal.
Címkék:
egészségesek,
együnk,
ételeket,
hogy,
maradjunk?,
Milyen,
télen
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése